Custom

Elk persoon is uniek, en dat geldt ook voor onze op maat gemaakte koksmessen. Omdat het mes het verlengstuk is van uw arm en hand, streven we ernaar geen twee messen hetzelfde te laten zijn. Wilt u een custom koksmes dat voldoet aan uw specifieke wensen? Met passie creëren we handgemaakte messen, waarbij we samen de vorm, het damast staal, en het handvatmateriaal bespreken. Of het nu voor de keuken, barbecue, of een ander doel is, ik adviseer u graag voor een perfect gebalanceerd, uniek koksmes dat volledig aansluit op uw behoeften.

Wat is Cu Mai

Cu Mai is een bijzonder materiaal dat ontstaat door de fusie van koper en roestvast staal (RVS). De term “Cu Mai” vindt zijn oorsprong in het Japanse woord “san mai,” wat zich vertaalt naar “drie lagen.” Deze naam weerspiegelt het feit dat Cu staat voor koper en het woord mai staat voor laag. Dus vertaald is het “koper laag”.

Deze materiaalcombinatie biedt unieke eigenschappen. Het materiaal heeft de duurzaamheid en corrosiebestendigheid van roestvast staal, terwijl het koper een prachtige esthetische aanvulling biedt. Het roestvast staal is bijzonder hard en taai, dit is perfect voor een mes. Het bijzondere aan Cu Mai is het patroon dat ontstaat tijdens het smeden. Dit patroon is het resultaat van het samenvoegen van de koperen en RVS-lagen en is moeilijk te sturen, wat elk stuk Cu Mai een uniek en kunstzinnig karakter geeft.

Een bijkomend voordeel van Cu Mai is dat het weinig onderhoud vergt. (link onderhoud) Af en toe is het oppoetsen van het koper voldoende om de prachtige glans te behouden. Cu Mai wordt vaak gebruikt in de vervaardiging van

Wat is Damascus staal

De naam damaststaal vindt zijn oorsprong in de stad Damascus, waar in de middeleeuwen hoogwaardig staal werd verhandeld. Modern damaststaal, ook bekend als gelamineerd staal of patternweld staal, verwijst naar een techniek waarbij meerdere staallagen met de hand worden gesmeed. Hierdoor combineert het resulterende koksmes de hardheid en flexibiliteit van beide staalsoorten. Het harde staal behoudt langdurig scherpte, terwijl het flexibele staal zijdelingse krachten kan weerstaan.

Het is echter belangrijk op te merken dat damaststaal gevoelig is voor oxides en daarom snel kan roesten. Dit betekent dat het mes regelmatig onderhoud vereist. (link pagina onderhoud) Maar de inspanningen zijn het waard, want dit handgemaakte damaststalen koksmes biedt de ideale combinatie van hardheid, taaiheid en flexibiliteit. Bovendien ontstaan er unieke patronen in het materiaal